2010


 

BERGEN OP ZOOM – Zondag middag en avond konden  blues en country liefhebbers weer genieten in Vestzaktheater het Zwijnshoofd van  de tweede editie van het  poster 2e bbf 2010Bergse Blues festival.

’s Middags rond half vier begon het  festival met Herman Brock jr. met lekkere country, bluegrass, hillbilly en  old-time muziek, compleet met cowboy hoeden en viool.
Hier is Herman Brock dan ook mee opgegroeit want zijn vader speelde al in een bluegrassband. Het was lekker druk  in de theaterzaal van het Zwijnshoofd en hoewel de stijl van Herman Brock jr.  misschien meer country dan blues was, zorgde de combinatie van drums, de  energieke violist, de staande bas en het gitaarspel en zang van Herman Brock jr.  dat het publiek kon genieten van een stukje ouderwets goede muziek. Eigenlijk  stond de frisheid van de muziek sterk in contrast met de sinistere skull die hij  voor zijn microfoonstandaard had staan.
Na afloop van het optreden van  Herman Brock jr. begon op een klein podium aan de andere kant van de zal Remmes  te spelen. Alleen op zijn kruk met een gitaar en een microfoon maakte hij  lekkere pure blues. Tegelijkertijd werd, aan de andere kant van de zaal, het  podium in orde gemaakt voor de volgende band, The Seatsniffers uit België.
De Vlaamse Seatsniffers zijn  populair in heel Europa en als je hun rhythm & blues en rockabilly hoort dan  weet je waarom. Het plaatje is helemaal kompleet met een schitterende sax aan de  ene kant en een staande bas aan de andere kant met daartussen een hyperactieve  drummer, die er duidelijk vreselijk veel plezier in heeft, en natuurlijk de  zanger-gitarist. De fans stonden dan ook tot pal tegen het podium aan.
Na The Seatsniffers was er nog een  optreden van de bluesgitarist Innes Sibun uit Groot Bittannië

 

Herman Brock               
Home » 2010 » 2010 Herman Brock jr
herman brock (4).jpg
herman brock (3).jpg
herman brock (2).jpg
herman brock (1).jpg

The Seatsniffers            
Home » 2010 » 2010 seatsniffers
seatsniffers (1).jpg
seatsniffers (2).jpg
seatsniffers (3).jpg
seatsniffers (4).jpg
seatsniffers (5).jpg
seatsniffers (6).jpg
seatsniffers (7).jpg
seatsniffers (8).jpg
seatsniffers (9).jpg

Innes Sibun                   
Home » 2010 » 2010 Innes Sibun
innes sibun (1).jpg
innes sibun (2).jpg
innes sibun (3).jpg
innes sibun (4).jpg
innes sibun (5).jpg
innes sibun (6).jpg