2016


8e Editie Bergs Bluesfestival
zondag 9 oktober        Gebouw-T 

met: CARVIN JONES, OLE FRIMER BAND & THE GUITAR GUY

De 8e editie van het Bergs Bluesfestival: een top feestje!!

Drie weken voorafgaand aan de 8e editie van het Bergs Bluesfestival was er in Gebouw-T in Bergen op Zoom een schitterend optreden van de jonge gitaarheld Ben Poole uit Brighton. Dit voorproefje op de donderdagavond kon echter niet het aantal verwachte toeschouwers naar Bergen op Zoom trekken, ondanks alle goede recensies van Ben’s optredens en zijn veelbelovende cd’s. Het optreden van Ben Poole en zijn band was meer dan de moeite waard!!

Zondag 9 oktober was de 8e editie van het Bergs Bluesfestival. Ondanks de schitterende affiche en alle promotie was het aantal aanwezigen wat aan de magere kant.. Diegene die er niet waren hebben een editie gemist om van te smullen… Zij zullen door de enthousiaste verhalen van de bezoekers vast spijt hebben dat ze niet zijn geweest….
De aftrap werd gegeven in de foyer van het poppodium door The Guitar Guy, die speciaal voor deze middag de harmonicavirtuoos Mr. Harmaniac had meegenomen. De akoestische blues van deze twee heren moest even op gang komen, maar vooral in de tweede set knalde de “Old School Blues” uit de speakers. Samen brachten ze heerlijke bewerkingen van klassieke delta, ragtime en chicago-blues ten gehore, wat in de kleine foyer goed tot zijn recht kwam.
Na deze akoestische opwarmer was het een eer om een unieke formatie uit Denemarken op het grote podium aan te kondigen: The Ole Frimer Band! Deze vier heren waren midden in de nacht (03.00 uur)  afgereisd om hier in Nederland een eenmalig optreden te geven. Na 800 km kwamen ze toch fris en fruitig het podium opgestapt om geheel naar verwachting een schitterend optreden te verzorgen. In eigen land is deze formatie inmiddels een super blues band. Met hun album “Live at Blues Baltica” en “Blalys” hebben ze laten horen dat we hier te maken hebben met echt professionele muzikanten.

8e-bluesposter

 

De zang van Ole doet wat denken aan onze eigen Kaz Lux en met hun eigen orgelgeluid en opzwepende baspartijen geven ze een geheel eigen stijl aan hun muziek. De cover “I can’t keep from crying sometimes” van de legendarische Ten Years After was bijna in een nog betere versie te horen. Jammer dat Ole Frimer Band hier in Nederland en de rest van Europa nog niet is echt is doorgebroken, maar dat gaat er vast nog van komen!
Als afsluiter van het jaarlijkse festival stond niemand minder dan het uit Phoenix, Arizona afkomstige gitaarwonder Carvin Jones op het programma. De blues liefhebbers en zeker de meer bluesrock fanaten zullen zeker wel al van hem gehoord hebben. De bezoekers waren zeker op de hoogte van deze sfeermaker en konden er volop van genieten. Deze formatie staat als een huis en brengt gitaarheld Carvin Jones naar hoogtes als Jimi Hendrix in zijn hoogtijdagen. Met de strakke drums van Levi Velasquez en de pompende bas van Joe Edwards hadden we het hier te doen met een retestrakke blues performance. Als entertainer slaagt Carvin Jones er zonder problemen in het publiek voor zich te winnen. Naast veel eigen werk weet hij de klassiekers uit de bluesrock in zijn set te verwerken, zodat ook onbekenden van deze formatie aan hun trekken kwamen met fragmenten van Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Muddy Waters. De interactie van deze opzwepende formatie met het publiek is voor ieder festival een aanwinst.

Na afloop van de 8e editie van het Bergs Bluesfestival ging een ieder tevreden naar huis, na een mooie setup van bluesmuziek in al zijn variaties! Een absoluut topfeestje, dat zeker een vervolg zal krijgen…

 

CARVIN JONES

OLE FRIMER BAND

The Guitar Guy feat. Mr.Harmoniac